Ennen ja jälkeen - Before and After

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko tuhoutui tuhopolton seurauksena vuonna 1997. Jälleenrakennus kesti vuosia ja samassa yhteydessä myös kirkon sisäpintojen maalaukset uusittiin. Pappilan kesän 2018 näyttely esittelee Osmo Rauhalan taiteellista tuotantoa ennen ja jälkeen Pyhän Olavin kirkon maalaustyön.

Vaativa ja pitkäksi venynyt projekti oli merkittävä rajapyykki taiteilijan uralla: kirkkotaiteessa esiintyneet teemat toistuivat näyttelyissä ja maalauksissa vielä pitkään kirkon valmistumisen jälkeenkin. Työ jätti siis jälkensä sekä taiteilijaan, kirkkoon että taidehistoriaan.

 

 

Osmo Rauhala toteutti maalaukset yhdessä taiteilija Kuutti Lavosen kanssa. Rauhalan vastuulla olivat muun muassa kaikki alttarialueen paneelit sekä saarnastuolin kuvitus. Yhteensä maalattuja pintoja oli seitsemänkymmentä.

Ennen ja jälkeen - Before and After on kiinnostava katsaus Rauhalan tuotantoon vuosien varrelta. Esillä on tunnettuja maalauksia ja grafiikkaa sekä harvinaisia, ennen näkemättömiä luonnoksia Pyhän Olavin kirkon maalaustyön ajalta. Osa teoksista on myytävänä. Tervetuloa!

Kuvassa Osmo Rauhalan teos Muista unohtaa kaikki.

Osmo Rauhala

Osmo Rauhala (s. 1957) on Suomen menestyneimpiä nykytaiteilijoita. Hän on valmistunut taiteilijaksi Suomen Taideakatemian koulusta ja opiskellut alaa myös Yhdysvalloissa. Lisäksi Rauhala on kauppatieteiden maisteri. 

Sastamalan naapurista kotoisin oleva Rauhala asuu perheineen osan vuodesta New Yorkissa ja osan taas Nokian Siurossa, jossa hän luomuviljelee vanhaa kotitilaansa.


Aukioloajat

9.6.-5.8. ti-su klo 11-18

Ajo-ohje

Katso ajo-ohje Tyrvään Pappilaan.
Näyttely pidetään Pappilan vanhassa kivinavetassa, osoitteessa Jaatsinkatu 2, Sastamala. Käynti näyttelyyn tapahtuu Jaatsinkadun puolelta, seurakuntatalon vierestä.


Perille pääset helposti myös bussilla tai junalla.

Ruokailu

Kesäterassi Eliel palvelee ti-su klo 11-23.

NÄYTTELY ON MAKSUTON.

 

 

kuva

Kesäterassi Eliel

Kesäisiä makuja Pappilan puutarhassa

Viimeisimmät kuulumiset

Seuraa meitä somessa!

Pappilan kesä 2018

Musiikkia, taidetta, ruokaa ja juomaa