Tyrvään Pappilan puutarha alkaa heräillä hiljalleen, kun kevät lämpiää.
Puutarhaan on istutettu noin sata kasvia kukista puihin. Vielä saadaan odotella ensimmäisten kukkien loistoa, mutta jo kesäkuussa on ihasteltavaa.

Puutarhan Veistospuistossa on esillä viiden taiteilijan teoksia. Taiteilijat ovat Lasse Nissilä, Joni Saarela, Ilona Tala, Nina Terno ja Ari Virtanen.

Ilona Talalle myönnettiin kesän 2019 alussa Pappilan Vuoden nuori taiteilija -stipendi. Stipendi jaettiin ensimmäistä kertaa, ja se tullaan jakamaan vuosittain. Tyrvään Pappilan puutarhaan jää pysyvästi esille Talan teos Sunrise. 
Tala käsittelee teoksissaan useimmiten eläinhahmoja, joita löytyy suomalaisesta luonnosta. Taiteellaan hän tuo luonnon ihmisen lähelle, herättelee ajatuksia ja saa pysähtymään hetkeksi. Teoksista välittyy Talan arvostus luontoa kohtaan.
Teokset ovat isokokoisia, joissa materiaalina on metalli. Kirkkaat värit tuovat kontrastia ja lämpöä kovaan ja kylmään materiaaliin.
Sunrise-teoksessa on kolme erikokoista ja -väristä peuraa aamuauringossa. Näky on tuttu taiteilijalle hänen kotikulmiltaan. Teoksesta on aistittavissa aamuisen hetken tunnelma, rauha ja lämpö.

Kokonaisuudesta on saatavilla kartta, minkä avulla on helppo tutstua niin kasveihin kuin veistoksiin. Tervetuloa tutustumaan Pappilan kiehtovaan puutarhaan. Alueelle ei ole pääsymaksua.

kuva