Tyrvään Pappilan puutarha on nyt upeimmassa loistossaan. Puutarhaan on istutettu noin sata kasvia kukista puihin.

Puutarhan Veistospuistossa on esillä viiden taiteilijan teoksia. Taiteilijat ovat Lasse Nissilä, Joni Saarela, Ilona Tala, Nina Terno ja Ari Virtanen. Teokset ovat nähtävillä kesän 2019 loppuun.

Ilona Talalle myönnettiin kesän 2019 alussa Pappilan Vuoden nuori taiteilija -stipendi. Stipendi jaettiin nyt ensimmäistä kertaa, ja se tullaan jakamaan vuosittain. Tyrvään Pappilan puutarhaan jää pysyvästi esille Talan teos Sunrise. 
Tala käsittelee teoksissaan useimmiten eläinhahmoja, joita löytyy suomalaisesta luonnosta. Taiteellaan hän tuo luonnon ihmisen lähelle, herättelee ajatuksia ja saa pysähtymään hetkeksi. Teoksista välittyy Talan arvostus luontoa kohtaan.
Teokset ovat isokokoisia, joissa materiaalina on metalli. Kirkkaat värit tuovat kontrastia ja lämpöä kovaan ja kylmään materiaaliin.
Sunrise-teoksessa on kolme erikokoista ja -väristä peuraa aamuauringossa. Näky on tuttu taiteilijalle hänen kotikulmiltaan. Teoksesta on aistittavissa aamuisen hetken tunnelma, rauha ja lämpö.

Kokonaisuudesta on saatavilla kartta, minkä avulla on helppo tutstua niin kasveihin kuin veistoksiin. Tervetuloa tutstumaan Pappilan kiehtovaan puutarhaan. Alueelle ei ole pääsymaksua.

kuva