TYRVÄÄN PAPPILAN MENU KESÄLLE 2025
Tyrvään Pappilan runsas ja maittava kesäkattaus on saatavana pääruokana sekä alkuruokana muiden ruokalistan annosten kanssa.
Kesäinen noutopöytä sisältää runsaasti kesän parhaita makuja lähellä tuotetuista raaka-aineista ja tuotteista oman keittiömme valmistamana.
Pappilan kesäkattaus
• Alkuruokana 20 €
• Pääruokana 42 €
Pikku blinejä, mätimoussea, sinappi- ja valkosipulisilakkaa, sillisalaattia, skagenia, lohta Pappilan kellarista, leppäsavustettua porsaanniskaa, pastramia paikallisesta naudan fileestä ja maalaispatee Nikalin tilan karitsasta.
Lisäksi salaatteja, uuden sadon perunaa ja tillivoita, tillikurkkuja, paahdettuja kesäkasviksia, maalaissalaattia, sienisalaattia, pikkukurkkuja, smetanaa ja hunajaa.
Kastikkeina Pappilan Dijon-kastiketta, Rhode island -majoneesia, kurkkujogurttia ja pihlaja-seljahyytelöä.
Leipiä, sulhaspiirakoita, munavoita, kirnuvoita ja punajuurihummusta.
• Lounasannos pöytiin tarjoiltuna 17 €
Viikoittain vaihtuvat annokset. Lounas sisältää pääruoan, kahvin tai teen sekä pienen makean.
À la carte -annokset
À la carte -listan annokset ovat saatavana koko aukioloajan ja lauantaina brunssin jälkeen klo 16.00 alkaen.
• Caesarsalaatti 18 €
Kananpoikaa, Herkkujuustolan Vilho-juustoa, caesarkastiketta ja valkosipulisia hapanleipäkrutonkeja L, (G)
• Pappilan perinteinen lohikeitto 10 € / 18 €
Liemistä lähtien käsityönä valmistettu keitto ja oman leipomon saaristolaisleipää L, (G)
• Nikalin tilan karitsan niskaa 28 €
Pappilan leivinuunissa pehmeäksi haudutettua karitsaa, lempeään valkosipulikermaan muhennettua perunaa ja naattiporkkanaa sekä tummanpuhuva haudutusliemi glase L, G
• Paikallisen kalastajan kalaa 32 €
Kala päivän saaliista sadon tuoreimpien lisukkeiden kera L, (G)
• Pastorin peura Wallenberg 27 €
Paikallisen metsästysseuran peurajauhelihasta voissa kullanruskeaksi paistettu pihvi, pottuvoita, kermaan muhennettua sientä sekä punajuurta ja karpaloa L, G
• Oodi punajuurelle 25 €
Punajuurihummusta, punajuuripyöryköitä, mausteista kaurajugurttia, sienikasvispaistosta ja rapeaa punajuurta L, G, Veg
JÄLKIRUOAT
• Pappilan hätävara 10 €
Perinteiden mukaisesti kesäisiä herkkuja kerroksittain L, (G)
• Rovastin ritarit 10 €
Karamellisoitua pitkoa, marinoitua mansikkaa, sabayon-kastiketta ja vaniljajäätelöä L
• Talon jäätelö kastikeella 5 € / 8 €
Pappilassa perinteiseen ranskalaiseen jäätelöpohjaan valmistettuja jäätelöitä, kysy päivän maut L, G
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista ellei toisin mainita.