Abraham Brax oli tyrvääläinen ammattisotilas Suomen sodassa. Hän oli sekä kunnian että naisten perään. Sotilastoveri ihmetteli: "On se mahlan juaksu sulla kummaa, kun sitä täytyy alvariinsa käyrä kylvämäsä."

Hävitty sota oli Braxille ankara paikka: sotaväki lakkautettiin ja sotilaat menettivät ammattinsa. Braxista tuli Tyrvään pappilan torppari ja kirkkoherrojen kyytimies.

Kunniantuntonsa takia Brax teki virheitä, joita ei voi perua. Nuoruudessa hankittu naistenmiehen maine vei hänet Tyrvään pitäjän vankikoppiin vielä vanhoilla päivillä.

Entisistä sotilaista tehtiin lopulta juhlittuja sankareita, mutta Brax itse oivalsi, mikä on se kunnia, joka jotakin merkitsee.

Pääosan esittää Jarkko Mäkipää. Käsikirjoitus on Marko Vesterbackan ja ohjaus Jarkko Mäkipään. Näytelmä perustuu Olavi Toivolan romaaniin.

Esitys kestää noin kaksi tuntia väliajalla. Näytökset 28.7., 2.8. ja 3.8.

Liput 20 € / hlö, (16 € lapset, opiskelijat ja eläkeläiset) Myynti: Tyrvään Kirjakauppa, Tyrvään Pappila ja tyrvaanpappila.fi

kuva

Elämykselliset tapahtumat 

Rakennamme viihdyttäviä, tunnelmallisia ja ajatuksia herättäviä tapahtumia. Esiintyjät ja ryhmät vievät mielen uusille matkoille. Tapahtumissamme on aina tilaisuus nauttia keittiömme herkuista. Viritämme maut ja tapahtumat yhteen.

Järjestämme hienosti vuodenaikaan ja juhlapyhiin kytkeytyviä tapahtumia syksyn pimeyden valojuhlista kevään tulon juhlintaan sekä vapun iloisista vastaanottajaisista kesäisiin ulkotapahtumiin amfiteatterissa ja terassilla. 

Kuuntelemme mielellämme toiveitasi ja ajatuksiasi. Millaista ohjelmaa sinä haluaisit nähdä ja kuulla ihanassa Pappilassa?

kuva