Abraham Braxin kunnia

Yleisön pyynnöstä Abraham Brax tekee tänä kesänä paluun Tyrvään Pappilan amfiteatterin lavalle. Jarkko Mäkipään esittämä näytelmä sai suuren suosion kesällä 2019 ja palaa nyt viidellä näytöksellä Olavi Toivolan romaanin pohjalta kirjoitetulla paikalliseen historiaan pohjautuvalla näytelmällä!

Abraham Braxin kunnia -näytelmä kertoo Suomen sodassa olleesta tyrvääläisestä ammattisotilaasta. Hän oli sekä kunnian että naisten perään. Sotilastoveri ihmetteli: "On se mahlan juaksu sulla kummaa, kun sitä täytyy alvariinsa käyrä kylvämäsä."

Hävitty sota oli Braxille ankara paikka: sotaväki lakkautettiin ja sotilaat menettivät ammattinsa. Braxista tuli Tyrvään pappilan torppari ja kirkkoherrojen kyytimies. Kunniantuntonsa takia Brax teki virheitä, joita ei voi perua. Nuoruudessa hankittu naistenmiehen maine vei hänet Tyrvään pitäjän vankikoppiin vielä vanhoilla päivillä.

Entisistä sotilaista tehtiin lopulta juhlittuja sankareita, mutta Brax itse oivalsi, mikä on se kunnia, joka jotakin merkitsee.

Pääosan esittää Jarkko Mäkipää. Käsikirjoitus on Marko Vesterbackan ja ohjaus Jarkko Mäkipään. Näytelmä perustuu Olavi Toivolan romaaniin.

"Kenenkään ei todellakaan tarvitse vilkuilla kelloaan esityksen aikana."
(Juha-Tapani Kusnetsoff, Puheenaiheet.fi)
 
"Monologi on teatteritaiteen vaativin laji. Yhden henkilön on pidettävä yleisö otteessaan herpaantumatta. Siinä Mäkipää onnistuu."
(Veli-Matti Saksi, Alueviesti)

Näytökset

9.7. pe klo 19.00
13.7. ti klo 19.00
16.7. pe klo 19.00
24.7. la klo 19.00
25.7. su klo 15.00

Näytös sisältää puoliajan 30 min.

Osta liput tästä

Liput 20 € / 16 € (lapset, opiskelijat ja eläkeläiset)

Lipunmyynti: Tyrvään Kirjakauppa, Tyrvään Pappila ja tyrvaanpappila.fi

kuva